Zes stappen voor het planten van een nieuwe Gazon

Het planten van een nieuw gazon is een grote klus; het kan het beste zijn om het project in delen aan te pakken. U kunt dit proces beginnen door de ergste of meest zichtbare gazons opnieuw te doen en vervolgens plannen maken om de resterende gebieden het volgende jaar aan te pakken.

Beginnen met kleinere secties in plaats van het hele gazon houdt de klus beheersbaar en maakt de kritische stap van water geven haalbaar voor huiseigenaren die geen sprinklersystemen in de grond hebben. Als u echter een nieuw gazon in fasen of ineens plant, moet u de volgende stappen uitvoeren:

Stap 1: Verwijder oude turf

De eerste stap is het doden en verwijderen van graszoden van slechte kwaliteit, wat kan worden bereikt door verschillende methoden, waaronder solarisatie, zware mulch, met behulp van een schoffel of zodensnijder en herbiciden. Houd er rekening mee dat sommige methoden effectiever zijn in bepaalde gazon- en klimaatomstandigheden dan andere. Lees meer over elke methode om te bepalen welke de beste combinatie is voor uw tuin.

Stap 2: Rangproblemen oplossen

Voordat u wijzigingen in de bodem toevoegt, moet u eventuele bestaande problemen met de helling oplossen. Hoewel nivellering vaak hulp vereist van een aannemer met zware apparatuur, kunt u kleine problemen zelf oplossen met grondverzetmachines of een hark voor landscaping. Lees meer over het proces.

Stap 3: De bodem aanpassen

Dit is uw beste kans om amendementen toe te voegen, zoals kunstmest, organisch materiaal, en kalk of zwavel. Gebruik een grondtest om de beste aanpassingen voor uw specifieke bodem te bepalen. De beste manier om uw bodem te testen, is door een monster te sturen naar een coöperatieve verlengingsservice (CSREES), die zich meestal op een staatsuniversiteit bevindt, of aan een commerciële grondtester.

Gebruik een power helmstok om wijzigingen, waaronder kunstmest en organisch materiaal, in de bodem te werken; gebruik dan een hark voor landscaping om het waterpas te zetten. Lees meer voor aanvullende informatie over bodemaanpassingen.

Stap 4: Hark soepel en stevig

Hark het gebied voor herbeplanting totdat het glad is en verwijder alle stenen en vegetatieve stoffen die tijdens het bewerken naar de oppervlakte zijn gebracht. Bewater de grond en controleer op plassen. Laat de grondtijd voldoende drogen en vul vervolgens de depressies met aarde op hogere plaatsen.

Om geschikte grondstructuur te bevorderen, rolt u de voorbereide grond om een stevigere basis te verkrijgen. Doe dit door een graswals ongeveer een derde te vullen met water en te rollen totdat uw voetafdrukken niet dieper zijn dan een ½-inch voor optimale beplanting. Als zaad wordt geplant in een te losse grond, eindigt het zaad meestal te diep en kan het sterven voordat het de oppervlakte bereikt.

Voltooi deze stap door het gebied twee dagen voor het planten grondig te besproeien tot een diepte van 5 of 6 inches.

Stap 5: Plant je nieuwe gazon

Het is eindelijk tijd om je nieuwe gazon te planten! Er zijn vier methoden om een nieuw gazon te planten: graszoden, zaden, takjes en pluggen. Elke methode vereist verschillende voorbereidings- en installatietechnieken. Lees meer om meer te weten te komen over elke methode en het bijbehorende proces

Stap 6: Zorg voor je nieuwe gazon

Je hebt nu veel werk gestoken in het maken van een nieuw gazon, dus vergeet de belangrijkste stap niet. Plan voor waterbehoeften voordat je je gazon plant. Onvoldoende water en overwater zijn de belangrijkste oorzaken van nieuw gazonfalen. Neem voorzorgsmaatregelen om schade te voorkomen. Minimaliseer spel- en voetverkeer op nieuwe en aangelegde gazons gedurende minimaal drie weken.

Geen nieuwe gazons bemesten voor minimaal zes weken. Breng na zes weken een lichte bemesting van ½-pond stikstof per 1.000 vierkante voet aan. Bemest daarna volgens de aanbevelingen voor bestaande gazons. Lees meer voor verdere gazonverzorging voor de door u gekozen plantmethode.

Wilt u Graszoden kopen? Doe dit dan bij een erkende leverancier!

Geef een reactie