Tuintrends 2015

Teak is helemaal hot! De liefhebbers van teakhout wisten dat natuurlijk allang, maar het is door stylingadviseurs weer helemaal herontdekt. Het gebruik van teakhouten meubelen in de tuin is dé tuintrend van de komende zomer.

Naturel
Er wordt veel gewerkt met teakhouten meubels zoals picknicktafels, tuinstoelen en loungesets op de tuinterrassen van Nederland. Ook op het balkon vind je regelmatig teakhout terug. We zien voornamelijk dat de bruine tinten worden gebruikt, in combinatie met kussens en tafelkleden in natuurlijke tinten, zoals groen en terracotta. De bruine teakhouten tuinmeubelen hebben vaak een koloniale of klassieke uitstraling.

Wit gewassen
Een andere trend is teakhout met een whitewash. Dit heeft een wat meer landelijke uitstraling. Deze meubelen worden voornamelijk gecombineerd met of pasteltinten of volle kleuren. Met pasteltinten benadruk je de whitewash op een subtiele wijze. Hoe lichter de pasteltinten hoe beter. Kies je voor volle kleuren, kies dan ook echt voor rijke kleuren, zoals magenta, kersenrood, marineblauw of aqua om zo de meubelen een echt kleuraccent te geven.

Complete sets
Bij deze trend wordt altijd gebruik gemaakt van complete sets om zo het robuuste en natuurlijke van teakhout als een geheel te benadrukken. Dus kies je voor teakhout in de tuin, zorg dan dat de tuinstoelen, tafel, schommelbank, veranda, houten vlonders, de dekenkist of een plantenkast allemaal op elkaar zijn afgestemd voor een perfect resultaat.

De tuin & teak
Teak is perfect voor de tuin, want het hout heeft een zeer natuurlijke uitstraling. Gecombineerd met het groen en de bonte bloemenpracht in je tuin vormt dit een perfect geheel. Bovendien laat teak zich goed combineren met andere natuurlijke materialen, zoals een glazen vaas of een mooie plantenbak van natuursteen. Samen versterkt het de sfeer van luxe en buiten zijn. En daarom zal teak voorlopig nog wel trendy blijven.

 

Tags:

Geef een reactie