Teakhouten meubels voor de babykamer

Misschien is het niet meteen de meest voor de hand liggende houtsoort als je gaat shoppen voor meubeltjes voor de kinderkamer. Teakhout heeft namelijk een robuuste, landelijke uitstraling. Bij een babykamer denk je toch eerder aan wit en lichte materialen. Toch is teak een goede overweging, want dankzij zijn stevigheid en duurzaamheid gaat het lang mee. Bovendien is een teakhouten kinderkamer prachtig om te zien.

Breng kleur aan
Wanneer wiegje, commode en kast van teakhout zijn gemaakt, dan kun je verder de kamer inrichten op de manier die jij voor ogen hebt. Teakhout heeft een ietwat koele tot grijze ondertoon, wat het een ideale houtsoort maakt om te combineren met pasteltinten. Lichtroze, grijs, babyblauw en lila, het kan allemaal. Met het teakhout als basis kun je verschillende kleuren in de kamer aanbrengen. Grijs met wit zijn aan te raden wanneer je een geslachtloze kleurencombinatie wil aanbrengen in het interieur.

Combineer met natuurlijke stoffen
Het robuuste, natuurlijke teak komt helemaal tot zijn recht als je ook kiest voor een houten vloer in de kinderkamer en voor natuurlijke stoffen. Zo is het mooi om wat grover katoen te gebruiken voor het hemeltje, maar ook een schapenvacht of een kleed van faux fur zijn perfecte decoratiematerialen voor teak. Hiermee wordt namelijk het landelijke karakter van het hout extra benadrukt, waardoor de kamer echt zal spreken.

Duurzame meubels
Teakhouten meubels hebben een lange levensduur. Een commode of ladenkast zal daardoor lang mee gaan. Je hoeft in principe alleen de wieg te vervangen voor een kinderbed en verder heb je de komende jaren geen nieuwe meubeltjes nodig. Dat maakt teak een ideale investering. Wil je toch de kinderkamer een andere look geven, dan kun je de kast ook eenvoudig in de eigen slaapkamer, woonkamer of hal neerzetten. Zo zal je lang genieten van de teakhouten meubels uit de kinderkam

Tags:

Geef een reactie