Teak voor buiten

Dat teak een prachtige, warme houtsoort is die bij veel mensen geliefd is, dat is algemeen bekend. Het heeft een zeer authentieke uitstraling, die toch modern is. Het past daarom ook perfect bij de tuin. Helemaal wanneer je een serre of veranda hebt.

Houten veranda
Een houten veranda als terras is natuurlijk het toppunt van luxe voor je huis. Achter de veranda ligt je tuin, waar de hond en de kinderen naar hartenlust kunnen spelen, terwijl jij geniet van een heerlijke maaltijd op de veranda. Een veranda is natuurlijk gemaakt van hout. Het is mogelijk om hier teak voor te gebruiken. Dit hout is bewerkt voor buitengebruik, zodat het de diverse weersinvloeden kan weerstaan.

Houten meubels
Op een houten veranda plaats je natuurlijk teakhouten meubelen. Zo versterk je namelijk de sfeer van dit mooie hout en je bent verzekerd van stevige meubels die tegen een stootje kunnen. Kies wel altijd voor teak dat geschikt is voor buiten. Zo hoef je het niet in allerijl naar binnen te halen als het regent. Teak hout voor buiten kan in principe het hele jaar buiten blijven staan, zonder dat de kwaliteit van het hout er onder te lijden heeft.

Goed onderhoud
Wil je lang genieten van je teakhouten meubels en veranda? Dan is het wel aan te raden om het hout goed te onderhouden. Vind je het bijvoorbeeld niet mooi dat het teakhout verkleurt onder invloed van zon en zuurstof, dan kun je teakolie gebruiken. Om teakhout te reinigen gebruik je een speciale reiniger voor teakhout. Voor de wintermaanden kun je het hout behandelen met een teaksealer.

Tags:

Geef een reactie