Teak terrastrends zomer 2015

Het is zomer aan het worden in Nederland. Dat betekent dat we de teak tuinmeubelen even schoonmaken met groene zeep, zodat we heerlijk buiten kunnen zitten. Natuurlijk kleedje het terras meteen leuk aan, want het mag natuurlijk wel extra gezellig zijn buiten. De terrastrends voor een teak houten terras voor deze zomer zijn kleurrijk, maar ook natuurlijk.

Wolletje op de stoel
Ben je de standaard tuinstoelkussens ook zo zat? En vind je nooit precies de tuinstoelkussen die het beste past bij het ietwat rustieke karakter van teak? Dan zal deze trend je best bevallen. Leg in plaats van een kussen eens een lekker schapenvachtje op de tuinstoel. Heerlijk zacht, lekker warm tijdens koelere zomeravonden en het is ademend, waardoor je het minder snel te warm zal krijgen. Echte schapenvachten koop je natuurlijk op Texel, maar veel woonwarenhuizen verkopen ook schapenwolletjes. Deze kunnen echter synthetisch zijn.

Kaarsen op de tafel
Kaarsen zijn altijd gezellig en maken ieder terras helemaal af. Kies bij een teakhouten tuinset eens voor kaarsen in natuurlijke tinten. Zo kun je bijvoorbeeld bij woonwarenhuizen rustieke kaarsen kopen in groen, beige en koffiebruin. Kleuren als poederig blauw, oudroze en crème mogen natuurlijk ook. Deze kleuren brengen het karakter van het teak extra naar voren, waardoor het een mooi geheel wordt. Kies overigens ook voor een kaarsenschaal met een rustiek karakter, zoals verweerd metaal of een plank van (teak)hout.

Olielampen
Ook veel gezien in combinatie met teak is een ouderwetse olielamp op tafel. Je kunt hier zelfs een beetje citronella lampolie in doen, zodat je de muggen ook nog eens op afstand houdt. Perfect voor het karakter van teak zijn olielampen in de vorm van een rustieke fles of ouderwetse weckfles. Veel gezien in woonwarenhuizen. Je kunt er zelfs bijpassende glazen en een waterkan bij nemen om het helemaal af te maken.

Dat wordt heerlijk genieten deze zomer!

Tags:

Geef een reactie