Teak roomdividers  

Bij een roomdivider denk je al snel aan een modern, wit meubel. Maar een roomdivider kan ook heel goed van teak gemaakt worden. Met een roomdivider verdeel je de kamer deels in twee stukken en breek je een lange pijpenla. Ook win je er een heel wat bergruimte mee en dat is in veel kamers pure winst.

Teak is geschikt
Teak is bij uitstek geschikt voor een dergelijke kast; de kleur is neutraal, het hout is hard en kan bijna niet buigen en de uitstraling kan modern of klassiek zijn. U kunt een kant en klare roomdivider kopen maar nog mooier is het om er één op maat te laten maken, helemaal volgens uw specificaties. Reken dan wel op een (veel) hogere prijs.

Om uw teak roomdivider een tropisch tintje te geven kunt u de vakken vullen met oriëntaalse voorwerpen zoals een koperen potje, iets van Chinees porselein, een gebatikt kleedje of een klein wajangpopje. Maar misschien wilt u de look wel heel clean houden en de roomdivider helemaal leeg laten of er hier en daar een simpel modern sier voorwerp in zetten. Heeft u de ruimte echt nodig dan zet u de vakken natuurlijk vol met boeken, opbergdoosjes met spullen, enzovoort.

Niet bij een ander soort hout
Hoe u de roomdivider ook gebruikt, dankzij het voorname materiaal zal hij altijd stijlvol staan in uw kamer. Teak pas bij vrijwel alle kleuren, maar niet bij andere houtsoorten. Doe dan ook in de directe omgeving van de kast niets met een ander soort hout.

Als de vloer van hout is, probeer dan een contrasterende scheiding tussen de twee houtsoorten aan te brengen door middel van een vloerkleed onder de roomdivider. Alleen als de vloer van hetzelfde soort hout is als de roomdivider staat het mooi zonder ‘buffer’.

Bron afbeelding: teakimport.be
Tags:

Geef een reactie