Studeerkamer? Teakhout!

Gaat je langverwachte wens in vervulling om van dat loze kamertje een studeerkamer te maken? Een studeerkamer is een plek waar je rustig thuis kunt werken, maar ook de administratie kunt doen. Dan wil je dit natuurlijk in een mooie, bij jouw passende omgeving doen. Kies daarom eens voor een studeerkamer met teakhout voor extra allure.

Teakhouten vloer
Begin met het aanleggen van een teakhouten vloer. Deze vloer is duurzaam en kan tegen een stootje. Bovendien geeft het de kamer veel warmte. Je kunt de vloer verder nog voorzien van een mooi kleed, maar zorg er wel voor dat je het hout van de vloer blijft zien.

Robuust bureau
Lekker werken doe je aan een goed bureau. Kies daarom eens voor een bureau van teakhout. Het hout ziet er altijd prachtig uit en dankzij het robuuste karakter heeft het ook een statige uitstraling. Combineer het bureau eens met een luxe bureaustoel voor net dat extra beetje meer allure.

Harmonieus
Wanneer je de studeerkamer verder gaat inrichten dan is het mooi om het teakhout ook in de andere meubels terug te laten komen. Daarom neem je ook kasten van teakhout of bevestig je teakhoutenplanken aan de muur. Zo breng je rust en harmonie in de studeerkamer. En dat is toch wel het meest belangrijk.

Koloniale uitstraling
Wanneer je zoveel teak bij elkaar brengt, dan ontstaat er een mooie koloniale uitstraling in de studeerkamer. Hier kun je met de woonaccessoires en kleurgebruik op voort borduren. Kies bijvoorbeeld voor warmrood of donkergroen in de gordijnen of het vloerkleed om het geheel bij elkaar te brengen. En wat dacht je van die echte koloniale accessoires, zoals een mooie globe en een ouderwetse bureauschemerlamp.

Moderne twist
Maar je kunt teak natuurlijk ook in een moderne studeerkamer inbrengen. Kies dan voor een wat grijzere houtkleur en gebruik antraciet, zwart, wit en lichtgrijs voor het stylen van de kamer.

Tags:

Geef een reactie