De interieur- en meubeltrends van 2018

Als je iemand bent die het heel leuk vind om regelmatig zijn/haar interieur aan te passen of eens een goede verandering door te voeren dan is het natuurlijk heel belangrijk dat je ook op de hoogte bent van de trends. Het kan ook zo zijn dat je net een huisje gekocht hebt en lekker aan het rondkijken bent voor een goede dosis inspiratie. Op deze momenten is het ook goed om op de hoogte te zijn van de interieur en meubeltrends. Want welke kleuren, materialen en sferen zijn helemaal hot en hoe combineer je ze? Je lees hieronder meer over de interieur en meubeltrends van 2018.

Vormen en patronen

in 2018 is geometrie iets wat je heel veel terug gaat zien als een belangrijk onderdeel van je interieur. Hierbij kun je spelen met vormen en patronen en kun je je creativiteit de vrije loop laten. Je kunt ervoor kiezen om circkers te schilderen of je wanden te omlijnen. Niks is te gek, het kan allemaal. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om je tegels op de vloer geometrisch te leggen of een vloerkleed aan te schaffen met geometrische vormen. Je kunt er ook voor kiezen om meubels aan te schaffen met geometrische vormen, kies bijvoorbeeld voor een stoel met een print dan heb je gelijk een mooie eyecatcher in je interieur.

Hout en metaal

Als het aankomt op de materialen dan zijn vooral hout en metaal erg populair. Deze twee materialen zijn dan ook heel erg gemakkelijk toe te voegen aan je interieur. Zo kun je kiezen voor een houten wandplank met planten erop of een leuke kruk. Wanneer je liever geen metalen meubels wilt aanschaffen dan kun je voor een industriƫle look ook kiezen voor accessoires met metaal erin. Je kunt je altijd laten informeren bij Anselm Oome Meubelmakerij. Je kunt er zelfs voor kiezen om hout en metaal te combineren.

Vintage en natuurlijk

Een trend is ook om vooral te kiezen voor producten welke een natuurlijke kleur hebben. Je kunt dus er ook voor kiezen om je huis te versieren met mooie kamerplanten of juist planten in potten op te hangen. Bruin is een hele mooie vintage kleur en zie je dan ook veel terug in verschillende interieurs. Ook bloemen prints doen het goed omdat ze een natuurlijke uitstraling hebben. De vintage trend vertaalt zich ook heel erg in natuurlijke en gerecyclede producten wat niet alleen goed is voor je portemonnee maar natuurlijk ook voor het milieu.

Geef een reactie