Inrichten van de badkamer

Een nieuwe badkamer of een badkamer verbouwen is een hele klus. Vaak gaat het mis met de kleine details van het inrichten, daarom hebben we een artikel geschreven speciaal voor jou waardoor we hopen dat dit bij jou niet gebeurt.

Draaicirkels

Wat veel mensen in hun bouwtekeningen vergeten op te nemen is de draaicirkel van deuren en meubilair. Een badkamermeubel moet bijvoorbeeld wel open kunnen. Plaats je deze te dicht tegen een bad aan of in een onhandige hoek dan zou het voor kunnen komen dat je de deuren niet compleet open kan doen. Ook komt het wel eens voor dat een douchecabine zo wordt geplaatst dat als de deur van de douchecabine open gaat het de doorgang belemmert voor de rest van het huishouden.

Onderdelen vergeten

Bij de inrichting van de badkamer is het belangrijk dat de leidingen overal goed zijn aangesloten, niemand wil lekkende onderdelen. Hierdoor zijn speciale onderdelen nodig die veel mensen vergeten te kopen. Dit voorkom je door alles in sets te kopen. Probeer dan ook bij de aankoop van kranen gelijk de montageset erbij te kopen zodat je niet later nog naar de bouwmarkt moet.

Plaatsing van leidingen

De plek van de waterleidingen en elektriciteit is heel belangrijk. Voordat je begint met verbouwen moet je daarom goed checken in welke staat de leidingen zijn, of deze nog moeten worden verplaatst of zelfs vervangen moeten worden. Zeker bij oudere huizen is het een goed idee om hier een elektricien voor in te huren.

Ventilatie

Veel schimmels in de badkamer ontstaan door het ontbreken van goede ventilatie. Veel mensen vergeten dat vochtigheid daarnaast er ook voor zorgt dat een badkamer nare luchtjes kan ontwikkelen. Het is dan ook essentieel om een ventilatie systeem in de badkamer aan te brengen of om een groter raam te plaatsen. Naast het voordeel van de ventilatie komt hierdoor ook meer licht binnen waardoor een badkamer lichter wordt.

Geef een reactie