Een fris nieuw interieur? Overweeg de Scandinavische stijl

Een fris nieuw interieur Overweeg de Scandinavische stijl

Een bijzonder populair opkomende interieurstijl is de Scandinavische. Deze kenmerkt zich door strakke vormgeving en zachte kleuren, en bied een perfecte mix tussen modern en ouderwets gezellig. Op zoek naar andere stijlen? Woonkanjer heeft meerdere tips en inspiratie beschikbaar. Hoe pas je de Scandinavische stijl toe op jouw interieur?

Strak design

Een van de meest belangrijke aspecten van de Scandinavische stijl is het strakke ontwerp. Strakke lijnen en functie over vorm staan hier centraal. Het gaat om een rustige, moderne uitstraling. Kleine prularia, accessoires en gadgets worden hierdoor zoveel mogelijk achterwege gelaten, anders wordt het een drukke boel die alleen maar de rust verstoord.

Geometrische vormen en lichte kleuren

Bij de Scandinavische stijl gaat het ook veel om de lichte kleuren en de strakke geometrische vormen. Wit is de basis waar alles omheen is ontworpen. Dit wil zeggen, veel lichte pastelkleuren, grijs in plaats van zwart en een relatief klein kleurenpallet. Door deze rust kun je een klein aantal objecten juist een stuk op laten vallen, zoals een zwarte lamp of een heel kleurrijk kussen. Deze stijl maakt ook veel gebruik van geometrische vormen, wat weer terugpakt op de strakke lijnen en modern ontwerp. Je kunt dit op grote schaal doen met bijvoorbeeld heel nieuw behang of vloerbedekking. Als je bouw tips zoekt, kun je bijvoorbeeld ook hele nieuwe metalen pilaren toevoegen aan de ruimte, voor een extra strak ontwerp. Het kan ook op kleinere schaal, alleen al nieuwe hoekige kussens op de bank zorgt voor een geheel nieuwe sfeer.

Natuurlijke materialen

De laatste pilaar van de Scandinavische interieurstijl is dat je vooral met natuurlijke materialen werkt. Voorbeelden hiervan zijn hout, ruw metaal en natuursteen. Deze hebben allemaal een lichtere kleur om bij de stijl te passen, en geven de gehele ruimte een erg organische sfeer en uiterlijk.

Benieuwd of geïnspireerd geworden? Begin vandaag nog met het decoreren van jouw interieur!

Geef een reactie