Wat is de beste manier om je teakhouten tuinmeubelen te onderhouden?

Onderhoud van je teakhouten tuinset is belangrijk

Heb jij ook een prachtig teakhouten tuinset in je tuin staan? Dan is een goed onderhoud daarvan erg belangrijk. Dan heb je namelijk de meeste kans op een duurzaam gebruik van je tuinset. Er zijn diverse manieren en mogelijkheden om van je teakhouten tuinset iets moois te maken. Om je op weg te helpen volgen hier een aantal tips die je kunnen helpen dit mogelijk te maken.

Een verandering van kleur aan je teakhouten tuinset

Wanneer je een teakhouten tuinset koopt, dan is de kleur van dit tuinset over het algemeen goudbruin. Behandel je het tuinset verder niet met een bepaalde lak, dan verandert de kleur naar zilvergrijs. Dit komt door de reactie van zonlicht en zuurstof op het kalkrijke teakhout. Maar het heeft voor de rest geen invloed op bijvoorbeeld de levensduur van je teakhouten tuinset.

Diverse mogelijkheden om je tuinset mooi te maken

Wil jij je teakhouten tuinset op een goede manier behandelen? Dan kun je het beste gebruik maken van olie of lak. Voordat het zover is, is het belangrijk dat je de tuinmeubels eerst met reiniger schoon hebt gemaakt. Heb je de tuinmeubels met olie of lak ingesmeerd? Dan kun je er ook nog een kleurhersteller overheen doen. Dat zorgt voor een prachtige goudbruine kleur.

Andere tips voor het onderhoud van je teakhouten tuinset

In principe kunnen teakhouten tuinmeubelen gedurende het gehele jaar buiten staan. Wanneer de winter aanbreekt, dan is het wel belangrijk je tuinset te reinigen en te beschermen met echte teakolie. Wat je vooral niet moet doen is je teakhouten tuinset reinigen met een hogedrukspuit. Je tuinset kan dan onherstelbaar beschadigd raken. Dat is natuurlijk erg zonde en dat moet je zeker zien te voorkomen!

Tags:

Geef een reactie