Vintage met teak

Terug naar de jaren 60
Vintage is in en meubels die een paar jaar geleden nog bij het grof vuil werden gezet, zijn nu de blikvangers van het interieur. Ook de teakhouten meubels die in de jaren zestig van de vorige eeuw populair waren, zie je weer terug komen. Waarom ook niet? Door de strakke vormgeving en het natuurlijke materiaal is de stijl behoorlijk tijdloos te noemen.

Complete inrichting
Hele huiskamers werden in die tijd ingericht met meubels van teakhout. De eetkamerset, de salontafel en het bankstel, konden allemaal van dit warme hout zijn. Voor wie dit allemaal teveel van het goede is, teak laat zich prima combineren met andere materialen.

Dressoir
Een bekende verschijning is het dressoir. Een lage kast die tegen de muur in de woonkamer geplaatst werd. Ideaal als opbergruimte en om de televisie op te plaatsen.

Meer dan meubels
Niet alleen meubels waren van teakhout. Als je op zoek gaat kun je spiegels met een rand van teakhout vinden, maar ook klokken, lampen, schalen en dienbladen.
Allemaal in diezelfde retrostijl van de jaren zestig.

Voor elk wat wils
Er zijn legio mogelijkheden om je huis een retro tintje te geven met teak. Zelfs met een klein accent als een fruitschaal of een mooie lamp krijgt je huis een unieke en warme sfeer.

Tags:

Geef een reactie