Teakhouten tuinmeubelen: voor- en nadelen

Wel of geen Teakhouten tuinmeubelen in je tuin?

Je kunt je tuin compleet maken door een mooi tuinset te kopen. Wanneer je van plan bent om Teakhouten tuinmeubelen te kopen voor je tuin, maar je bent er nog niet helemaal uit of je ze daadwerkelijk wilt aanschaffen, dan volgen hier de voor- en nadelen voor je op een rijtje. Teakhouten tuinmeubelen kun je kopen bij diverse webshops zoals Tuinmeubelland. Neem daarom een kijkje op de site voor een overzicht van de Teakhouten tuinmeubelen.

Teakhout stoot water af

Je kunt beter een Teakhouten tuinset kopen, dan een Eiken tuinset. Teakhout heeft een soort natuurlijke olie in zich, dat er voor zorgt dat het hout vettig aanvoelt. Daardoor stoot het water sneller af. Maar ook als de zon er op gaat schijnen, komen er niet zo snel scheurtjes in dat bij Eikenhout juist vaak wel het geval is.

Teakhout is duurzaam en zorgt voor een natuurlijke uitstraling

Teakhout zorgt voor een natuurlijke uitstraling in de tuin en dat is natuurlijk een groot pluspunt. Teakhout is een van de meest duurzame houtsoorten. Houtrot en aantasting door het weer komen daarom ook weinig voor bij Teakhout. Wanneer je veel waarde hecht aan kwaliteit en een natuurlijke uitstraling, dan moet je zeker voor Teakhout gaan. Je tuin krijgt daardoor een mooie, gebalanceerde en natuurlijke uitstraling.

De nadelen van Teakhout

Een Teakhouten tuinset heeft echter niet alleen voordelen. Er kleven ook een aantal nadelen aan. Zo is Teakhout erg zwaar. Tuinmeubilair kun je dus niet zomaar even snel verschuiven, net zoals bij een kunststof tuinset. Teakhout is daarnaast ook onderhoudsgevoelig. Wanneer je het in topvorm wilt houden, dan zul je het 4 keer per jaar moeten behandelen met een onderhoudsproduct. De vraag is wel of je dat er voor over hebt. Bent u op zoek naar onderhoudsproducten kijk dan op deze site.

Tags:

Geef een reactie