Teak tijdens de feestdagen

Wanneer je van teakhout houdt, dan hou je van stoer, robuust en natuurlijk. Dan kies je natuurlijk ook voor kerstdecoraties van deze houtsoort. Zo breng je de kerstsfeer op perfecte wijze samen met de teakhoutenmeubelen. Er zijn veel bijzondere houten kerstdecoraties verkrijgbaar.

Kerststal van teak
Een specialist op het gebied van tuindecoratie van teakhout is het Amerikaanse Teak Isle. Bij de Kerst hoort een kerststalletje – ook als je niet gelovig bent. Kies eens voor een kerststal gemaakt van teakhout. Deze kun je namelijk ook in de tuin plaatsen. In plaats van beelden is de bekende scène in de stal uitgevoerd in silhouetten. Plaats er zelf nog een tuinlamp achter en je hebt een prachtig sereen tafereel in de tuin. De kerststal is ook verkrijgbaar als onderdeel van de letter O in Joy om in de tuin te plaatsen. De stalscène kun je in het wit krijgen – zodat je het zelf kunt bewerken – maar ook geverfd. Teak Isle is gespecialiseerd in decoraties van teakhout voor buiten, maar heeft ook heel veel mooie teakhouten woonaccessoires voor binnen. Zoals een silhouetten van engelen en mooie teksten.

Natuurlijke materialen
Wil je geen decoraties van teak, maar wel decoraties die perfect passen bij je teakhouten interieur? Kies dan voor natuurlijke materialen. Een echte kerstboom past namelijk beter bij teak dan een kunstboom. Kies je voor kunst, neem dan een hoogwaardige boom die bijna niet van een echte te onderscheiden is. Gebruik verder decoraties gemaakt van hout, zoals sterren gemaakt van twijgjes of dennenappels in de kerstboom. Natuurlijk mogen die bewerkt worden met goud of zilveren glitters of spray om ze een nog feestelijker tintje te geven. Maar laat wel het natuurlijke karakter boven komen.

Gebruik warme kleuren
Teakhout decoreer je verder het beste met warme kleuren. Gebruik gele of warm witte lichtjes in plaats van koele witte lampjes in de boom of de guirlande om de veranda. Decoreer met bordeaux rood en mosgroen en creëer zo een natuurlijke, warme feestelijke sfeer.

Tags:

Geef een reactie