Teak in huis: makkelijk te combineren

Hou je van hout? Dan is teak echt een houtsoort om in huis te halen. Het lichte karakter van het hout en de diepe warme kleuren passen namelijk eenvoudig in een modern, maar ook klassiek interieur. Zorg er wel voor dat je meubels van teak in de spotlight kunnen staan, want dat zijn ze zeker waard.

Eetkamer
Teak is vooral een prachtige houtsoort voor een eettafel met bijbehorende stoelen. Deze stoelen kun je vaak gestoffeerd kopen. Let daarbij wel dat de kleur van de stof past bij het karakter van teak. Warme kleuren zoals bordeauxrood, okergeel en mosgroen zijn ideaal om teak mee te bekleden. Accentueer de tafel met een fruitschaal of een schaal met kaarsen.

Slaapkamer
Ook de slaapkamer houdt van teak. Het prachtige hout is zeer geschikt voor een bed met bijbehorende nachtkastjes of bijzettafeltjes. Geef het bed een mooie omgeving op bijvoorbeeld een teakhouten vloer of een mooi, dik kleed. Complimenteer met houten jaloezie├źn voor een extra bijzonder effect.

Woonkamer
Teakhouten meubels in de woonkamer bestaan vaak uit de eettafel, maar ook de salontafel, bijzettafeltjes en je favoriete dressoir kunnen van teakhout zijn gemaakt. Hoewel het prima kan zie je in de Nederlandse huiskamers weinig banken van teakhout. Wil je de sfeer van weleer in de woonkamer helemaal compleet maken? Stem dan de meubels zoveel mogelijk qua sfeer en stijl op elkaar af. Kies ook warme kleuren voor de rest van je interieur, zodat het teak helemaal tot zijn recht komt.

Tags:

Geef een reactie