Teak in de slaapkamer

Robuust, warm en misschien zelfs wel sexy: teak kan de slaapkamer een extra luxueuze boost geven. Het warme hout kan gemakkelijk worden gecombineerd met diverse kleuren, van koele tinten blauw en groen, tot warme kleuren, zoals paars en rood. Geef je kamer een moderne twist met een lichte kleur teakhout of ga voor die klassieke koloniale look met donker, glanzend hout.

Verschillende stijlen
Dankzij de verschillende manieren waarop teakhout kan worden bewerkt, kunnen er dus diverse stijlen meubels van worden gemaakt. Wil je een kamer die je doet denken aan de zee, kies dan voor blauwtinten op de muren en lichtgekleurde teakmeubelen. Maar hou je van die klassieke look, dan geef je de muren een donkere tint, zoals mosgroen of koninklijk paars en kies je voor donkere meubelen en een bijpassende vloerbedekking.

Alles van teak
Wanneer je kiest voor teak in de slaapkamer dan is het vooral mooi om alle meubelen van dit prachtige hout te nemen. Zowel voor de kledingkast als het bed en de bijbehorende nachtkastjes. Geef je kamer een authentieke look en plaats een dekenkist van teak aan het voeteneinde van het bed. En als je de ruimte hebt, plaats dan eens een kamerscherm in de slaapkamer en gebruik een houten jaloezie. Zo geef je je slaapkamer een luxe look, waar je je zeker thuis zult voelen en zal genieten van een heerlijke nachtrust.

Tags:

Geef een reactie