Teak & de landelijke stijl

Een landelijke stijl. Dat hoor je wel vaker als het gaat om interieur inrichting. Maar wat is het eigenlijk? En hoe past teak als houtsoort binnen deze stijl?

Landelijk, zoals een boerderij
Kort gezegd is de landelijke interieurstijl een stijl die is geïnspireerd op oude boerderijen. De kleuren zijn natuurlijk, zoals groen en bruin (in allerlei tinten). Ook wit, grijs, oudroze en poederig blauw passen heel goed bij deze stijl. Niet alleen de kleuren zijn natuurlijk, ook de materialen. Plavuizen met een grover reliëf bijvoorbeeld en robuust hout passen perfect bij deze stijl.

Gezellig
Naast heel stijlvol, doet de landelijke sfeer ook heel gezellig en knus aan. Het straalt warmte uit – zelfs wanneer je kiest voor koelere kleuren. Combineer het met kaarsen en een open haard en het is eigenlijk perfect. De landelijke stijl kun je overal in huis aanbrengen, in de keuken, de woonkamer, de slaapvertrekken, de tuin en zelfs in de badkamer.

Landelijk teak
Teak hout is een robuuste houtsoort die tegen een stootje kan. Dat is nu precies de reden waarom het perfect past in de landelijke stijl. In tegenstelling tot de koloniale stijl, mag het teak bij de landelijke stijl er gebruikt uitzien. Er mag een krasje of deuk in het hout zitten en de kleur mag wat grijzer zijn. Zo sluit het perfect aan bij het landelijke interieur. Een teakhouten vloer is bijvoorbeeld perfect, maar je kunt ook alleen de meubels van teak neerzetten. Dit combineert overigens ook prima met een tegelvloer van robuuste vloertegels.

Laat kleuren terugkomen
Om de landelijke sfeer helemaal af te maken is het mooi wanneer je de teaktafel van een lopertje voorziet in de kleur van bijvoorbeeld de vloertegels of de gordijnen. Zo breng je de diverse elementen samen, terwijl je teakmeubelen de show stelen binnen deze bijzondere, maar vooral gezellige stijl.

Tags:

Geef een reactie