Life Outdoor Living teakhouten loungesets

Tijdloze teakhouten loungeset
Tuinmeubelen van teakhout passen door hun tijdloze uitstraling in elke soort interieur en tuin. Een teakhouten set zet je net zo makkelijk weg in een met veel rozen en grote borders gevulde romantische, als in een uiterst sobere Zentuin. Teakhout heeft als voordeel dat het heel mooi aansluit bij andere materialen. Zie bijvoorbeeld de combinaties bij de loungeset London met witgelakt aluminium frame of de Noah loungecombinatie met zijn onverwoestbare inox onderstel.

Old teak voor nog meer sfeer
In teakhout maken we een onderscheid in plantageteak en gerecycled teakhout. Met name op het Indonesische eiland Java zijn er tijdens de aanwezigheid van de Nederlanders veel teakplantages aangelegd waar de plaatselijke bevolking nu van profiteert. Daarnaast worden de originele teakhouten spoorbielzen en traditionele huizen vervangen door beton en is er een enorm aanbod aan old teak. Dit doorleefde hout heeft een nog diepere rode gloed en leent zich uitermate goed voor de mooie elegante loungemeubelen die je in de collectie van Life outdoor living aantreft.

Op en top outdoor life
Met de komst van het grotere comfort in onze tuinen door als het ware binnen naar buiten te brengen zijn ook de kussensets met hun tijd meegegaan. All weather kussens met eenvoudig afritsbare en makkelijk te wassen overtrekken en quick dry foamvullingen vormen de trend bij de moderne loungesets en ligstoelen.

Op en top van het outdoor life in je tuin genieten betekent veel mogelijk leuke dingen doen. Om zowel aan het hout als het stoffering niet te veel onderhoud te hoeven plegen is het raadzaam beschermhoezen te kopen voor als het een poosje slechter weer is of je een paar dagen op vakantie gaat. Deze trek je eenvoudig over het gehele meubel en je loungeset blijft langer als nieuw.

Tags:

Geef een reactie