Kies koloniaal!

Wanneer je jouw woning een oosterse en toch warme uitstraling wilt geven, is de zogenaamde koloniale stijl wellicht een goed idee. Deze manier van inrichten is geïnspireerd op de vervlogen tijden van de kolonisten in Azië en neemt je mee naar de luxe van woningen van overzeese Nederlanders.

Zorg voor licht
De meeste mensen denken bij de koloniale stijl aan donkere en zware meubels. Wat uiteraard heel mooi kan zijn, mits je het combineert met lichte elementen. Aan te raden is om de muren lekker licht te houden. Dit kun je natuurlijk ook doen met het bankstel en je kunt je interieur opfleuren met kussens en gordijnen in frisse en vrolijke kleuren.

Blankhout
Blijft het je toch te donker, maar wil je wel de koloniale stijl? Dan neem je toch blank hout? Ook teak maar niet gebeitst. Blankhouten meubelen passen beter in een modern interieur, terwijl de donkere versie prima staat in een klassiek ingerichte kamer. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je niet naar hartenlust kan gaan mixen naar je eigen smaak.

Waarom koloniaal?
Behalve dat het mooie meubels zijn, hebben ze vaak ook een hoge kwaliteit. Het gebruikte hardhout is massief en heeft daardoor een lang leven voor de boeg.
Een andere reden om voor koloniaal te kiezen is om een Oosterse sfeer te creëren. Dit kun je zover doorvoeren als je mooi vindt. Maak je kamer af met bijvoorbeeld een Boeddhabeeld, een kamerscherm of Chinees porselein.

Liever modern?
Houd je meer van een strakker en modern interieur? Ook daar past de koloniale stijl goed bij. Wat te denken bijvoorbeeld een mooie kast of eettafel als blikvanger?

Tags:

Geef een reactie