Grijs is beautiful

Al zullen sommige mensen er alles aan doen om hun mooie teakhouten tuinmeubelen op kleur te houden, er is ook veel voor te zeggen om dat niet te doen. Teak heeft namelijk de eigenschap te vergrijzen als je het niet onderhoudt.

Dat grijs is prachtig in een natuurlijke omgeving en geeft een antieke uitstraling aan het meubilair. Natuurlijk moet je het wel schoonmaken, zodat het niet groen uitslaat en bemost raakt. Maar de grijze kleur is een schitterend natuurlijk patina, zoals een koperen kerkdak groen wordt in de loop der jaren en een naturel leren tas goudgeel.

Combineer het grijs met mooie kussens
Combineer je vergrijsde meubelen met kussens in mooie ‘oude’ kleuren, zoals donkerrood en grijsblauw. Maar ook andere kleuren staan heel mooi bij het vergrijsde hout. Eigenlijk is geen enkele kleur fout bij deze meubelen.

Ook alle natuurtinten van de tuin passen bij het vergrijsde teakhout. Klassieke planten en bloemen, zoals lavendel en rozen zullen zich als vanzelfsprekend bij het tuinmeubilair thuisvoelen, evenals donkergroene hulst of kleurige bloesems. Een blauwe regen of een klassieke rode geranium complementeert een vergrijsd tuinameublement als geen andere plant.

Het mooist in robuuste vormen
Vergrijsd teak staat het mooist als je robuuste, stevige tuinmeubelen hebt. Die zien er dan uit alsof ze al jaren en jaren in de familie zijn. Een fijn en fragiel tuinsetje ziet er te iel en breekbaar uit als het ook nog eens aan de elementen bloot gesteld is geweest en helemaal vergrijsd.

Kies dus voor een stoere tafel en stevige stoelen en laat die rustig verouderen. Je zult er plezier van hebben als je ziet hoe je tuinmeubelen langzaam ‘antiek’ worden en bovendien scheelt het veel moeite omdat je er vrijwel geen onderhoud aan hebt.

Tags:

Geef een reactie