Geef je tuinmeubels een lang leven

In de zomer kun je vaak je tuinmeubels zonder problemen buiten laten staan, maar wanneer de winter aanbreekt dan is het verstandig om je tuinmeubels zo goed mogelijk te verzorgen of ergens op te slaan. Je kunt er dan langer van genieten, waardoor je ze ook de komende jaren weer kunt gebruiken.

Behoud de warme gloed van je teakhouten tuinset

Wanneer je beschikt over teakhouten tuinmeubels, dan zul je deze jaarlijks moeten behandelen met olie. Teakhout heeft namelijk een warme gloed over zich en wanneer je deze wilt behouden, dan is het belangrijk dat je de tuinmeubels daar jaarlijks mee insmeert. Zijn de tuinmeubels als iets grijzer geworden, omdat je er een aantal jaar niets aan hebt gedaan? Dan kun je ook een ontgrijzingsmiddel kopen en daarna de tuinmeubels alsnog insmeren met olie.

Sla je tuinmeubels op

De meest effectieve manier om je tuinmeubels de winter door te helpen, is het goed opslaan van de meubels. Met teakhouten tuinmeubels gaat dit soms iets lastiger, daarom is het verstandig om hier een apart plekje voor in de tuin te reserveren. Koop bijvoorbeeld een tuinhuisje bij tuinhuisjescentrum.nl en sla daar je tuinmeubels op. Voor een paar honderd euro heb je al een leuk tuinhuisje om je tuinmeubels goed in op te kunnen slaan. Je tuinmeubels worden zo niet aangetast door diverse weersomstandigheden, zoals (zure) regen, vorst en sneeuw.

Je tuinmeubels onderhouden

Onderhoud is een belangrijk aspect om je tuinmeubels de winter door te helpen. Voordat de winter aanbreekt moeten de tuinmeubels daarom gereinigd en beschermd worden met speciale teakolie. Je kunt de meubels in principe buiten laten staan, maar zorg dan in elk geval dat je een waterdichte hoes om de tuinmeubels heen doet. Dan is de kans groter dat de teakhouten tuinmeubels hun mooie uitstraling behouden.

Tags:

Geef een reactie